De Tekenkleurplaat

Herken je dat? Werkjes die op elkaar lijken, kleurplaten die half ingekleurd zijn, de moeite om te beginnen als je een wit a4-tje voor je hebt liggen? 

Soms heb je iets in je hoofd wat je niet zo snel en makkelijk kan beschrijven, maar door een tekening kan je laten zien wat je bedoelt. Even een plattegrondje tekenen, voorwerpen ontwerpen, schema's maken, verhalen vertellen, cartoons tekenen, infographics maken. Het idee begint in je hoofd en zet je daarna op papier. 

De tekenkleurplaat is een papier met een patroon en een leeg silhouet. In dat silhouet zet je je eigen lijnen en geef je je eigen invulling. Stel je hebt een silhouet van een ijsje, als je deze een kwartslag draait zou het zo een raket šŸš€ kunnen zijn. Op de kop lijkt het een kabouter. Maar je zult zien dat er nog veel meer invullingen zijn te verzinnen. De fantasie wordt geprikkeld, het creëeren kan beginnen...

De workshop zijn aan te passen op elk thema en te koppelen aan andere vakken. Deze workshops zijn uniek en door mij, Alicia Zwart, bedacht. Ik kom graag bij jullie op school om deze leuke tekenlessen te geven!

0 voorstellingen gevonden van De Tekenkleurplaat

;