Ik en mijn klas


Een workshop waarbij de kinderen op onderzoekende, spelende en makende manier kijken naar zichzelf en hun klas en leren wat stopmotion is.

Hoe zie je eruit? Ben je een jongen of een meisje? Ben je groot of klein? Welke kleur haar heb je? Draag je een bril? Welke kleuren zijn je kleren? We zien er allemaal anders uit, maar waaraan kan ik zien dat jij het bent?

De kinderen bekijken voorbeelden van zelfportretten. De kinderen ervaren verschillen, overeenkomsten en kenmerken van het eigen uiterlijk en dat van hun groepsgenootjes. De kinderen tekenen zichzelf met uiterlijke kenmerken na met kleurpotlood. De kinderen bekijken voorbeelden van stopmotion. De kinderen plakken de tekening van zichzelf om de beurt op een groot vel en vormen ze een collage van de klas. De kinderen fotograferen de stappen met een digitale camera. De foto’s worden achter elkaar gemonteerd tot een stopmotion film.

De kinderen werken met verschillen, overeenkomsten en kenmerken, voortkomend uit sekse en cultuur (sociale en culturele invloeden). De kinderen werken met kleurpotlood (tekenen). De kinderen werken met het weergeven van de vorm van hun uiterlijk (vorm). De kinderen werken met het benoemen en weergeven van de kleuren van hun uiterlijk (kleur). De kinderen werken met een grondlijn, overlapping en positionering op het grondvlak (ruimtesuggestie op het vlak). De kinderen werken met herhaling van vormen (compositie). De kinderen werken met collage techniek (collages maken). De kinderen werken met het fotograferen met een digitale camera en maken kennis met stopmotion (werken met digitale media). 

BOEKINGSINFORMATIE

Groep: 3 en 4

Kerndoelen: 38, 54, 55

Tijdsduur: 75 minuten

Locatie: Overijssel

Max. aantal kinderen: 30 per workshop (geen samengestelde klassen)

Workshopkosten: een dagdeel met 2 workshops (a 75 min. per workshop) bedraagt € 300. Een 3e workshop in de middag kan voor € 150 extra (mits deze uiterlijk 1 uur na de 2e workshop start). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf Enschede. 

Boeken of meer informatie: via Jelske Marcus per onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers.

Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar digitale cultuur een hoofdrol speelt in de programmering. We werken vanuit de beeldende kunst, maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;