Huisjes in 3D


Een workshop waarbij de kinderen op onderzoekende en makende wijze in aanraking komen met het ontwerpen van huizen, schetsen en printen met een 3D-printer.

Welke soorten huizen zijn er allemaal? Hoe kan je zelf een huisje ontwerpen? Hoe kan je je ontwerp omzetten om te printen met een 3D-printer?

De kinderen bekijken allerlei huizen van verschillende ontwerpers en tekenaars. Ze bedenken waarin een huis allemaal kan variëren. De kinderen experimenteren met het schetsen van verschillende huizen met potlood. Ze bekijken elkaars ontwerpen en geven feedback. De kinderen kiezen hun beste ontwerp uit en zetten hun ontwerp om naar een 3D-model met het programma Tinkercad. De kinderen reflecteren op hun eigen ontwerpproces en dat van anderen.

Het is optioneel de resultaten te laten printen bij Tetem (meerprijs). Als hiervoor wordt gekozen, worden de resultaten op een later tijdstip geprint en opgestuurd naar de school.

De kinderen werken met het huizen waarin vormgeving en techniek samenkomen (betekenisvolle onderwerpen en thema’s). De kinderen werken met ruimte doorstekende vormen (constructies) (ruimte). De kinderen werken met vormsoorten (open, gesloten, vorm, restvorm, enz.) (vorm). De kinderen schetsen tekenpotlood (tekenen). De kinderen zetten hun schets om naar een ruimtelijk object met het programma Tinkercad (werken met digitale media). De kinderen bekijken hoe een voorbeeldhuisje wordt geprint met de 3D-printer (werken met digitale media). De kinderen kijken naar en praten over hun werk en dat van hun anderen (reflecteren).

BOEKINGSINFORMATIE

Groep: 7 en 8

Kerndoelen: 54, 55

Tijdsduur: 75 minuten

Locatie: Overijssel

Max. aantal kinderen: 30 per workshop (geen samengestelde klassen)

Workshopkosten: een dagdeel met 2 workshops (a 75 min. per workshop) bedraagt € 300. Een 3e workshop in de middag kan voor € 150 extra (mits deze uiterlijk 1 uur na de 2e workshop start). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf Enschede. 

Boeken of meer informatie: via Jelske Marcus per onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers.

Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar digitale cultuur een hoofdrol speelt in de programmering. We werken vanuit de beeldende kunst, maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;