Je eigen stopmotion


Een workshop waarbij de kinderen op verkennende, spelende en ontdekkende manier onderzoeken hoe beweging in stopmotion werkt door gebruik te maken van een spel met zelf meegebrachte knuffels of speelgoed.

Wat is een stopmotionfilm? Hoe kun je dit zelf maken? Hoe kan je je eigen knuffel gebruiken in een film? Wat kan je knuffel allemaal ontdekken?

De kinderen bekijken een presentatie over stopmotion. De kinderen onderzoeken hoe beweging bij stopmotion ingezet kan worden. De kinderen onderzoeken hoe knuffels en speelgoed tot leven kunnen komen door beweging en geluid. De kinderen spelen een poppenspel met hun knuffels en speelgoed, waarbij ze iets uit de omgeving gaan onderzoeken. De kinderen poseren en bewegen de knuffels en volgen de aanwijzingen van de fotograaf op om een stopmotion tot stand te laten komen. 

De kinderen verkrijgen inzicht in het maken van digitale foto’s, montage en stopmotion (werken met digitale media). De kinderen spelen een spel op basis van een betekenisvolle situatie en rol, met het accent op beweging (spelelementen). De kinderen maken spelenderwijs kennis met de spelelementen ‘wie’ en ‘wat’ (spelelementen). De kinderen houden rekening met elkaar tijdens het spel en worden aangestuurd door de leerkracht/ begeleider (spelelementen). De kinderen werken met de spelvorm poppenspel (spelvorm). De kinderen werken met een spel met een materiaal (spelvorm). De kinderen kijken/ luisteren naar en praten over eigen werk en dat van hun groepsgenoten (reflecteren).

BOEKINGSINFORMATIE

Groep: 1 en 2

Kerndoelen: 54, 55

Tijdsduur: 75 minuten

Locatie: Overijssel

Max. aantal kinderen: 30 per workshop (geen samengestelde klassen)

Workshopkosten: een dagdeel met 2 workshops (a 75 min. per workshop) bedraagt € 300. Een 3e workshop in de middag kan voor € 150 extra (mits deze uiterlijk 1 uur na de 2e workshop start). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf Enschede. 

Boeken of meer informatie: via Jelske Marcus per onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers.

Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar digitale cultuur een hoofdrol speelt in de programmering. We werken vanuit de beeldende kunst, maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;