Stop-motion!


Een workshop waarbij de leerlingen op verkennende, onderzoekende en makende met stopmotion animatie gaan werken.

Hoe is film ontstaan? Hoe maak je een stopmotion animatie? Wat voor soorten stopmotion animatie zijn er eigenlijk? Hoe maak je op een slimme manier gebruik van beeld en geluid om een verhaal te vertellen? En hoe maak je mooie stopmotion?

De kinderen ontdekken hoe een stopmotion animatie gemaakt wordt. Ze ervaren wat het gebruik van compositie en materiaal doet. De kinderen onderzoeken op wat voor soorten stopmotion animatie er zijn en waarin deze verschillen en overeenkomen. De kinderen maken in een groepje een stopmotion animatie. 

De kinderen kunnen gebeurtenissen vastleggen met fotografie en video (digitale media). De kinderen gebruiken beelden om ervaringen uit te drukken en er mee te kunnen communiceren (beeldende vorming).

BOEKINGSINFORMATIE

Groep: 7 en 8

Kerndoelen: 54, 55

Tijdsduur: 75 minuten

Locatie: Overijssel

Max. aantal kinderen: 30 per workshop (geen samengestelde klassen)

Workshopkosten: een dagdeel met 2 workshops (a 75 min. per workshop) bedraagt € 300. Een 3e workshop in de middag kan voor € 150 extra (mits deze uiterlijk 1 uur na de 2e workshop start). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf Enschede. 

Boeken of meer informatie: via Jelske Marcus per onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers.

Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar digitale cultuur een hoofdrol speelt in de programmering. We werken vanuit de beeldende kunst, maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;