Het stopmotion monster


Een workshop waarin de kinderen op onderzoekende, experimenterende en fotograferende manier kennis maken met cardboard animatie en hun eigen cardboard monsters fotograferen met als doel een animatie maken. 

Wat is een cardboard animatie? Hoe kan je met bewegende onderdelen van de  cardboard monster een beweging laten zien? Hoe ziet een beweging eruit? Hoe fotografeer je je cardboard monster zodat je beweging kan suggereren? 

De kinderen bekijken een presentatie over cardboard animatie zoals gebruikt in de beeldende kunst. De kinderen onderzoeken hoe ze met hun cardboard monster beweging kunnen suggereren en hoe ze dat kunnen vastleggen. De kinderen laten hun cardboards door de school heen bewegen en fotograferen deze. De foto’s worden aan het einde van de workshop achter elkaar gemonteerd tot een animatiefilm.

De kinderen werken met beelden om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren (kunstzinnige oriëntatie). De kinderen houden rekening met maat ten opzichte van de ruimte (ruimte).De kinderen werken met opbouw, ordening, evenwicht en betekenis bij het maken van de foto’s voor een animatie (compositie). De kinderen werken met fotografie bij het maken van een animatie film (werken met digitale media). De kinderen werken met de plaatsing van objecten in het grondvlak bij het maken van een animatie (ruimtesuggestie op het vlak). De kinderen reflecteren op het eigen werk en dat van hun groepsgenoten met aandacht voor verschillen in ontwerp en vormgeving (reflecteren). De kinderen praten en overleggen over de plannen: wat ga je maken en hoe ga je dat maken (reflecteren).

BOEKINGSINFORMATIE

Groep: 5 en 6

Kerndoelen: 54, 55

Tijdsduur: 75 minuten

Locatie: Overijssel

Max. aantal kinderen: 30 per workshop (geen samengestelde klassen)

Workshopkosten: een dagdeel met 2 workshops (a 75 min. per workshop) bedraagt € 300. Een 3e workshop in de middag kan voor € 150 extra (mits deze uiterlijk 1 uur na de 2e workshop start). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf Enschede. 

Boeken of meer informatie: via Jelske Marcus per onderstaand contactformulier. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers.

Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar digitale cultuur een hoofdrol speelt in de programmering. We werken vanuit de beeldende kunst, maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;