Upcyclen is hot. En terecht! In deze tijd is het superbelangrijk dat we allemaal leren hoe we rekening houden met mens, dier en milieu. Óók als we kunst maken. In het Duurzaamheidslab ontdekken de leerlingen alles over het thema duurzaamheid en hoe je met upcyclen de mooiste dingen maakt. Dit leren ze door onbekende materialen te ontdekken en volop te experimenteren.
Opbouw van de workshop
De leerlingen maken eerst kennis met het concept upcyclen: wat is het eigenlijk precies? Daarna gaan we kijken naar de oude materialen die leerlingen in aanloop naar de workshop zelf verzameld hebben. Bijvoorbeeld speelgoed, textiel, karton of andere spullen die ze anders weg zouden gooien. Daarna gaan de leerlingen aan de slag om van al dit 'afval' iets nieuws te maken. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn: de leerlingen ervaren dat ze met simpel gereedschap en een flinke dosis creativiteit al een heel eind komen. De leerlingen gaan dan ook naar huis met de wetenschap dat iedereen mooie dingen kan maken en dat je daarvoor helemaal geen dure nieuwe materialen nodig hebt. Lekker duurzaam!
Leerdoelen
- De leerlingen leren om met een duurzaamheidsbril op naar gebruikte materialen te kijken: wat kan ik hier voor moois van maken?
- Spelenderwijs leren de leerlingen over duurzaamheid en het afvalprobleem waar we als samenleving mee kampen.
- Ontdekken staat centraal: de leerlingen worden geprikkeld om naar hartenlust te experimenteren zonder dat ze per se iets hoeven te presteren.
Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.
Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in alle kunstdisciplines en cross-overs tussen kunst en techniek.
Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!