Techlab - Het Fotografie Lab


Welke verschillende fotografietechnieken heb je allemaal tot je beschikking als je een bizar beeld wilt maken zonder dat je daarvoor achteraf gebruik hoeft te maken van een fotobewerkingsprogramma als Photoshop? Dat ontdekken de leerlingen tijdens deze fotografieworkshop waarin ze uitgedaagd worden om vooral niet te lang na te denken en héél veel te experimenteren. Het resultaat? Een supertoffe workshop, nog veel toffere beelden én een procesgerichte leerervaring. 

Opbouw van de workshop

Aan het begin van de workshop legt de docent uit met welke fotografietechnieken de leerlingen aan de slag gaan. We blijven niet te lang plakken bij de theorie (want de praktijk roept!) maar wel lang genoeg om de leerlingen belangrijke basisbegrippen te leren. Daarna experimenteren de leerlingen erop los met spiegels en panoramafotografie. En weet jij wat 'long exposure' is? Na deze workshop vertellen de leerlingen je precies hoe je deze techniek gebruikt om een bizar beeld te maken. Want daar gaat het uiteindelijk om in deze workshop: met kleur, licht en compositie maken de leerlingen beelden die ze nog nooit ergens anders gezien hebben. Het resultaat? Een klaslokaal vol wonderlijke foto's om apetrots op te zijn. 

Leerdoelen

- De leerlingen ervaren dat fotografie meer is dan alleen op een knopje drukken door het te benaderen als een creatieve kunstvorm.

- Het proces staat centraal: leerlingen mogen naar hartenlust uitproberen en experimenten zonder dat ze afgerekend worden op het resultaat.

- De leerlingen leren welke technieken er zijn om bizarre beelden te maken zonder daarvoor afhankelijk te zijn van bewerkingsprogramma's als Photoshop.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in alle kunstdisciplines en cross-overs tussen kunst en techniek.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;