Workshop Upcycling


Tijdens de workshop Upcycling leren de leerlingen om de schoonheid te zien in plastic afval dat normaalgesproken in de prullenbak zou belanden. Spelenderwijs leren ze zo dat afvalt niet 'in het niks' verdwijnt en dat de samenleving verantwoordelijk is voor de grote berg afvalplastic die we met elkaar verzamelen. Alle soorten plastic afval zijn welkom! 

Opbouw workshop Upcycling

Voorpret vergroot altijd de pret tijdens de workshop zelf. Dat is dan ook een sterk punt van de workshop Upcycling: in aanloop naar de workshop toe verzamelen de leerlingen zelf de materialen waar ze op de dag zelf mee gaan werken. Op deze manier leren de leerlingen al anders te kijken naar afvalproducten, nog voor we goed en wel van start zijn. De workshop zelf beginnen we met wat uitleg over plastic afval. Wat is bijvoorbeeld plastic soep en waarom is het zo belangrijk om bezig te zijn met recycling? Daarna mogen leerlingen helemaal zelf bedenken welk kunstwerk zij willen maken van de grote berg plastic in het klaslokaal. En met een klaslokaal vol prachtige resultaten zien ze met eigen ogen dat ook afvalproducten grote waarde kunnen hebben. Als je er zélf maar eerst de schoonheid in ziet. Dat is de kern van upcycling! Je kunt er ook voor kiezen om met de hele school een megagroot gezamenlijk kunstwerk te maken. 

Leerdoelen

- Na deze workshop kijken leerlingen nooit meer hetzelfde naar het plastic dat ze vroeger gedachteloos weggooiden.

- De leerlingen leren de schoonheid te zien in alledaagse producten en hoe ze die schoonheid tot uiting brengen met behulp van hun creativiteit.

- De leerlingen leren spelenderwijs over het afvalprobleem en maken kennis met een creatieve manier om naar die problematiek te kijken.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in alle kunstdisciplines en cross-overs tussen kunst en techniek.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;