Workshop Wiggle Bots


Hoe zou je het vinden als er tientallen robotjes door de klassen zouden wandelen? En wat denk je dat je leerlingen daarvan zouden vinden? Tijdens deze workshop maken de leerlingen van restmaterialen eenvoudige robotjes die zich zelfstandig en trillend voortbewegen. De leerlingen staan versteld van wat ze zelf kunnen leren maken in een paar uur tijd. Deze workshop is de ideale manier om spelenderwijs te leren over mechanica, elektronica én duurzaamheid. 

Opbouw workshop Wiggle Bots

Wie een Wiggle Bot wil maken, moet natuurlijk eerst weten wat een Wiggle Bot precies is. Daarom begint deze workshop met vrolijke voorbeelden in allerlei vormen en maten, gemaakt van allerlei verschillende materialen. Zo zien de leerlingen dat ze alle kanten op kunnen: maken zij hun robot van oude tandenborstels, lege pennen of stompjes potlood? Alles kan! Daarna laten de leerlingen dan ook hun creativiteit de vrije loop en ontwerpen ze hun eigen Wiggle Bot. De workshopdocent laat zien hoe ze hun creatie met behulp van een batterij en een simpel motortje tot leven wekken. Want ook dat mogen ze zelf doen: deze workshop draait volledig om experimenteren. En om de vriendelijke mechanische vriendjes natuurlijk! 

Leerdoelen

- De leerlingen leren welke technieken en materialen ze nodig hebben om hun eigen robotje te bouwen.

- Na deze workshop kennen de leerlingen de basics van robotica en kunnen ze zelfstandig een robotje maken.

- De leerlingen ervaren dat je met een beetje hulp van elektronica iets supercools kunt maken van afvalmateriaal.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in alle kunstdisciplines en cross-overs tussen kunst en techniek.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;