Workshop Interactief met Micro:bit


Programmeren moeilijk? Nee hoor! Deze workshop maakt van leren programmeren een creatieve ontdekkingstocht. Daarmee is het supertoegankelijk voor iedereen! Spelenderwijs leren de leerlingen om deductief te denken: en als we het even plat slaan, is dat uiteindelijk de basis van iedere vorm van programmeren. Het leukste van deze workshop is het resultaat: keer op keer verrassen leerlingen zichzelf met hoeveel ze in een paar uur kunnen leren. 

Opbouw workshop Interactief met Micro:bit

Zelf een interactief apparaatje maken, is in deze workshop voor alle deelnemers toegankelijk. Hiervoor besteden we eerst de nodige aandacht aan de theorie: wat is programmeren eigenlijk en wat is micro:bit? Zodra leerlingen grip hebben op de stof, gaan ze zelf aan de slag. In tweetallen ontwerpen ze een digitale dobbelsteen: een papier object waarmee ze écht kunnen interacteren. De interactie programmeren ze met behulp van micro:bit. Deze magische dobbelsteen reageert namelijk op licht én beweging. In deze workshop staat het probleemoplossend vermogen centraal. Want zo'n dobbelsteen komt er natuurlijk niet vanzelf: waar de leerlingen ook tegenaan lopen, de workshopdocent prikkelt hen om tot een oplossing te komen. Aan het einde van de workshop staat de klas dan ook vol met werkende prototypes en supertrotse leerlingen. 

Leerdoelen

- Wat is micro:bit? Na de workshop weten de leerlingen hoe ze deze techniek kunnen gebruiken om te programmeren.

- De leerlingen zien met eigen ogen hoe makkelijk het is om kunst en techniek te combineren.

- De leerlingen training hun probleemoplossend vermogen: een superwaardevolle skill!

- De leerlingen ontwerpen zelf een interactief object met eenvoudige materialen en simpele programmeertechnieken.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in alle kunstdisciplines en cross-overs tussen kunst en techniek.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;