Techlab – Het Stroomlab


Hoe verwerk je stroom in kunst? Die vraag kun je pas beantwoorden als je weet hoe elektriciteit werkt. Om dát te leren, laten we de leerlingen de mogelijkheden zien van eenvoudige materialen als kopertape, stroomgeleidende klei of verf, batterijen en ... citroenen! Daarna gaan de leerlingen in groepjes aan de slag om een stoomcircuit te verwerken in een zelfbedacht kunstwerk. 

Opbouw Techlab – Het Stroomlab

Weet jij het verschil nog tussen een open en een gesloten stroomcircuit? En hoe zat het ook alweer met stroomgeleidende materialen? De beste manier om dit soort kennis voor altijd te versleutelen, is door er zelf mee te experimenteren. En dat is dan ook precies wat de leerlingen gaan doen in deze workshop waarin techniek en kunst samenkomen. We leggen eerst de basisprincipes van stroom uit en besteden daarbij natuurlijk ruim aandacht aan veiligheid. Daarna gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met de verschillende materialen: zo leren ze spelenderwijs om een stroomcircuit aan te leggen én hoe je stroom gebruikt om een tof kunstwerk te maken. 

Leerdoelen

- Hoe werkt een stroomcircuit? Na deze workshop weten de leerlingen niet alleen het antwoord op deze vraag, maar hebben ze in de praktijk ervaren hoe het werkt.

- De leerlingen ontdekken welke eigenschappen verschillende materialen hebben en hoe ze deze in kunnen zetten in een kunstwerk waarin esthetiek en techniek samenkomen.

- De leerlingen ervaren hoe het is om procesgericht te werken in deze workshop waarin experimenteren een must en het eindresultaat een mooie bijkomstigheid is.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in alle kunstdisciplines en cross-overs tussen kunst en techniek.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;