Techlab - Het Kinetisch Lab


Kinetica beschrijft hoe beweging en krachten met elkaar samenhangen. Klinkt moeilijk? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Zeker niet als je er al op jonge leeftijd spelenderwijs mee aan de slag gaat. Tijdens deze workshop ontdekken de leerlingen de wet van 'actie is reactie'. En zeker weten dat ze hun ouders achteraf kunnen uitleggen wat begrippen als 'hydrauliek' en 'automata' inhouden. 

Opbouw van de workshop

Deze technische workshop is allesbehalve stoffig: de leerlingen gaan namelijk in groepjes hun eigen reactiebaan maken. Zo wordt het natuurlijk ineens dikke pret om te leren over hydrauliek (een aandrijftechniek met vloeistof) en automata (mechanische techniek). Met verschillende materialen oefenen ze hoe je objecten in beweging kunt zetten. En waarom beweegt het ene onderdeel nou eigenlijk zo veel beter dan het andere? Tijdens deze workshop gaat het om het proces: uitproberen, mislukken, nog een keer proberen. Zo ontdekken de leerlingen op eigen kracht verrassende dingen over kunst en techniek, die zich niet uit laten leggen: sommige dingen kun je nou eenmaal het beste ervaren. 

Leerdoelen

- Leerlingen worden uitgedaagd om onderzoekend te werk te gaan met onbekende materialen en zelf te ontdekken wat ze hiermee kunnen.

- Leerlingen leren wat kinetica is en op welke manieren je na kunt denken over de samenhang tussen krachten en beweging.

- Leerlingen ervaren dat beweging ook kunst kan zijn.

- Tandwielen, hefbomen, hydrauliek: na deze workshop zijn de leerlingen echte bewegingsnerds!

- De leerlingen ervaren hoe het is om te mogen experimenteren zonder afgerekend te worden op het resultaat.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in alle kunstdisciplines en cross-overs tussen kunst en techniek.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;