Leer Ozobot kennen


Een workshop, waarbij de kinderen op een spelende en onderzoekende manier robots leren kennen en de basisprincipes van het programmeren verkennen. 

Wat is een robot? Hoe werkt een robot? Hoe kun je zelf een robot besturen? 

De kinderen bekijken een presentie over robots. De kinderen spelen en experimenteren met Ozobot. De kinderen leren Ozobot te besturen door middel van kleurcodes. De kinderen laten hun werk zien aan groepsgenootjes.

De kinderen onderzoeken hoe een robotje is te besturen via kleurcodes (natuur en techniek). De kinderen tekenen lijnen om een robot te sturen en werken met stiften (tekenen). De kinderen leren om via kleurcodes een robotje te programmeren (werken met digitale media). De kinderen reflecteren op het eigen werk en dat van hun groepsgenoten (reflecteren).

BOEKINGSINFORMATIE

Groep: 1, 2 en 3

Kerndoelen: 44, 45, 54, 55

Tijdsduur: 75 minuten

Locatie: Overijssel

Max. aantal kinderen: 30 per workshop (geen samengestelde klassen)

Workshopkosten: een dagdeel met 2 workshops (a 75 min. per workshop) bedraagt € 300. Een 3e workshop in de middag kan voor € 150 extra (mits deze uiterlijk 1 uur na de 2e workshop start). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf Enschede. 

Boeken of meer informatie: via Jelske Marcus per onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers.

Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar digitale cultuur een hoofdrol speelt in de programmering. We werken vanuit de beeldende kunst, maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;