Fabians Feest (mTiny)


Een workshop waarbij de kinderen op spelende en ontdekkende manier kennis maken met programmeren.

Hoe werkt de mTiny? Op welke manier kan je de mTiny besturen? Waar gaat het verhaal van Fabians feest over? Hoe ziet jouw fantasiefeest eruit? Kan jij de mTiny laten lachen en dansen?

De kinderen luisteren naar het verhaal ‘Fabians feest’. De kinderen onderzoeken hoe je de mTiny kan programmeren en welke opdrachten ze de robot kunnen geven. De kinderen programmeren de mTiny in aansluiting op het verhaal ‘Fabians feest’.

De kinderen werken met programmeren om er ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren (Kunstzinnige oriëntatie). De kinderen programmeren de mTiny aan de hand van en verhaal met prentenboekillustraties (Kunstzinnige disciplines). De kinderen werken met logisch ordenen en begrijpen. Ze vinden patronen en trekken conclusies (Gegevens analyseren). De kinderen maken kennis met het aansturen van een robot door het gebruik van code (Algoritmes en procedures). De kinderen werken met routebeschrijvingen om controleren of die kloppen (Simulatie en modellering).

BOEKINGSINFORMATIE

Groep: 4, 5 en 6

Kerndoelen: 54, 55, 56

Tijdsduur: 75 minuten

Locatie: Overijssel

Max. aantal kinderen: 30 per workshop (geen samengestelde klassen)

Workshopkosten: een dagdeel met 2 workshops (a 75 min. per workshop) bedraagt € 300. Een 3e workshop in de middag kan voor € 150 extra (mits deze uiterlijk 1 uur na de 2e workshop start). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf Enschede. 

Boeken of meer informatie: via Jelske Marcus per onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers.

Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar digitale cultuur een hoofdrol speelt in de programmering. We werken vanuit de beeldende kunst, maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;