Meubelmakers


Een workshop waarbij de kinderen op onderzoekende en makende wijze in aanraking komen met het ontwerpen van stoelen, schetsen en het tekenen met 3D-pennen.

Welke soorten stoelen zijn er allemaal? Hoe kan je zelf een stoel ontwerpen? Hoe kan je je ontworpen stoel tekenen met een 3D-pen?

De kinderen bekijken allerlei stoelen van verschillende designers. Ze bedenken wat de inspiratie en het doel waren van de maker. De kinderen ontwerpen een stoel door er eentje te schetsen met potlood. De kinderen zetten hun idee om naar een ontwerp met 3D-pennen met behulp van een sjabloon dat ze kunnen overtrekken en zelf versieren. De klas wordt omgetoverd tot een stoelenmuseum waarin alle kinderen hun werk tentoonstellen en de kinderen reflecteren op hun eigen werk en dat van anderen.

De kinderen werken met het onderwerp interieurs en design (betekenisvolle onderwerpen en thema’s). De kinderen werken met ruimte doorstekende vormen (constructies) (ruimte). De kinderen werken met vormsoorten (open, gesloten, vorm, restvorm, enz.) (vorm). De kinderen schetsen tekenpotlood (tekenen). De kinderen tekenen hun eigen stoel met 3D-pennen (ruimtelijk construeren). De kinderen richten in hun eigen klaslokaal een tentoonstelling in met hun stoelen (reflecteren). De kinderen kijken naar en praten over hun werk en dat van hun anderen (reflecteren).

BOEKINGSINFORMATIE

Groep: 3 en 4

Kerndoelen: 54, 55

Tijdsduur: 75 minuten

Locatie: Overijssel

Max. aantal kinderen: 30 per workshop (geen samengestelde klassen)

Workshopkosten: een dagdeel met 2 workshops (a 75 min. per workshop) bedraagt € 300. Een 3e workshop in de middag kan voor € 150 extra (mits deze uiterlijk 1 uur na de 2e workshop start). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf Enschede. 

Boeken of meer informatie: via Jelske Marcus per onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers.

Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar digitale cultuur een hoofdrol speelt in de programmering. We werken vanuit de beeldende kunst, maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;