Wat een weertje! - muzikale meespeelvoorstelling


Afbeelding_Kindertheater_Wat_een_weertje.png

Een interactieve, muzikale meespeelvoorstelling voor de onderbouw in het thema natuur, techniek en wetenschap.

Over de voorstelling:
Professor Cumulus kan er niet tegen dat hij nooit precies weet welk weer het wordt. Dat moet maar eens klaar zijn! Daarom vindt hij een 'weermachine' uit. De machine is zo goed als klaar. Voordat het weer echt over Nederland uitgestuurd kan worden, moeten de verschillende weertypes nog getest worden. Samen met de kinderen worden alle ingrediënten in de machine gedaan, zoals een regendans, ballonnen vol wind en het geluid van onweer. Kijk eens: er komen echte wolken uit de machine! En daar een heuse lokale regenbui! En passant legt de professor een en ander uit over het weer: hoe ontstaat een regenbui? Waar zijn wolken van gemaakt? Het lukt allemaal prima en ook de testfase wordt glansrijk doorstaan. De machine is klaar om het weer over heel Nederland uit te zenden. Maar: kun je het weer wel besturen?

Praktisch:
- Voorstelling per klas of hele onderbouw;
- Voorstelling is adaptief: Tijl stemt inhoud af op samenstelling (leeftijd) publiek;
- Lengte voorstelling: 30 (klein) of 50 (groot);
- Tijl Damen speelt coronaproof.

Wat vonden anderen:

"Het was een interactieve voorstelling, waarbij de kinderen af en toe stil waren, maar ook vaak heerlijk konden bewegen. Het was een topvoorstelling, waarbij alle kinderen enorm hebben genoten en wij als leerkrachten ook!"

"Wat een 'rijke" voorstelling. Een boeiende interactieve voorstelling. Er worden heel veel talenten bij kinderen aangesproken tijdens de voorstelling, waardoor natuur/techniek/wetenschap in een wel heel betekenisvolle wijze wordt aangeboden. Dankjewel! We zijn er "rijker" door geworden."

"De leerlingen waren erg enthousiast. Het was niet alleen leuk maar er is ook nog ontzettend veel geleerd."

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier school, bibliotheek, bedrijf of organisatienaam in.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tijl Damen maakt en speelt interactief kindertheater: dynamische kindervoorstellingen vol live muziek, aanstekelijke liedjes, grappige acts en veel interactie met het publiek. Hij speelt zijn voorstellingen voor onder meer (basis)scholen, in theaters en op festivals in heel Nederland en Vlaanderen.
Door zelfs tijdens de voorstelling constant nauwgezet af te stemmen op zijn publiek en door zijn tomeloze enthousiasme weet hij zijn publiek als geen ander aan zich te binden en over de streep te krijgen, of ze nu 2 of 12 jaar zijn.
Met ruim 300 voorstellingen per jaar is Tijl Damen een veelgevraagd artiest.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;